Редакція журналу «Охорона праці»

28 квітня – День охорони праці

28.04.2024

28 квітня відзначають День охорони праці – свято, присвячене забезпеченню безпеки та здоров’я працівників на робочому місці.

Охорона праці – це не лише дотримання законодавства та стандартів безпеки, але й усвідомлення працівниками своїх прав та обов’язків, а також потреби вжиття заходів для запобігання нещасним випадкам і професійним захворюванням.

День охорони праці відзначають для привернення уваги суспільства до проблем травматизму на роботі, відповідального ставлення до охорони здоров’я працівників та підвищення рівня свідомості серед працівників та роботодавців щодо необхідності створення безпечних умов праці. Адже кожен працівник має почуватися захищеним у своїй професійній діяльності. На жаль, через недбальство виконавців робіт правила з охорони праці часто пишуться ціною здоров’я та життя.

Під час відзначення Дня охорони праці проводять різноманітні заходи: семінари, тренінги, конференції, які спрямовані на підвищення обізнаності у сфері охорони праці, обговорення найефективніших методів забезпечення безпеки на робочому місці та вирішення актуальних проблем.

З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну питання безпеки праці набуло особливого значення. Тисячі підприємств продовжують функціонувати, незважаючи на додаткові щоденні ризики та випробування. Нині працівникам доводиться виконувати службові обов’язки в екстремальних умовах. Їхня робота є основою економічної стабільності України і як ніколи важлива. Пам’ятайте: безпека не буває зайвою! Найвищою цінністю є людське життя!

Зичимо  всім мирного неба, здоров’я, сил та натхненної праці заради Перемоги!

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»