Редакція журналу «Охорона праці»

Журнал «Охорона праці» у 2022 році

14.12.2021

2022 рік стане роком кардинальних законодавчих змін у сфері охорони праці в Україні. Новий закон про безпеку та здоров’я працівників на роботі, нові підходи до організації охорони праці на підприємствах. Якою буде відповідальність роботодавців за створення безпечних робочих місць? Про це писатиме журнал у наступному році.

Ми продовжимо тему формування ризикоорієнтованого мислення в керівників та працівників. Як управляти ризиками на робочих місцях, як побудувати ризикоорієнтовану систему управління охороною праці, до якої буде залучений кожен учасник виробництва – від директора до робітника? Тож для тих підприємств, які планують революційні/кардинальні зміни в системах управління безпекою: пожежною, екологічною, безпекою праці та здоров’я на роботі, – наш журнал буде надійним путівником.

Ви плануєте оцінювати ризики і не знаєте, з чого почати? Із безлічі методик та інструментів складно без попереднього досвіду підібрати те, що підходить саме для вашого виробництва, для ваших робочих місць. Як роблять це на інших підприємствах, чим можуть допомогти залучені наймані експерти з упровадження систем менеджменту безпеки та здоров’я на роботі? Ми розповімо про досвід вітчизняних та міжнародних підприємств, які пройшли цей шлях і впровадили управління ризиками на робочих місцях.

Усім відомо: охорона праці – це система заходів та засобів. Це система, в якій відбуваються постійні процеси: навчання, інструктажі, атестація робочих місць, проведення медоглядів та психофізіологічної експертизи працівників. І всі ці процеси потрібно правильно організувати. Тут потрібен алгоритм дій: із чого почати, які нормативні акти дослідити, який досвід колег врахувати, як максимально швидко й безболісно для виробництва організувати будь-які працеохоронні заходи. Вам допоможуть ваші ж колеги, які є авторами нашого журналу і які діляться своїм досвідом вирішення непростих питань охорони праці.

Безпека насамперед у головах. Про що думає людина на виробництві, чим керується, порушуючи правила чи виконуючи роботу безпечно? Над цими питаннями розмірковують науковці різних країн світу, і ми постійно звертаємося за цим досвідом, пропонуючи різні підходи та дослідження з питань поведінкової безпеки. У 2022 році ми продовжимо говорити з вами про те, як сформувати у працівників ризикоорієнтоване мислення, яке збереже їхнє життя та здоров’я.

Хто винен у нещасному випадку на виробництві? У 99,9% випадків – працівник, на другому місці – майстри та інженери, в одиничних випадках згадують про керівників підприємств. Але яка справжня причина настання нещасного випадку? Сучасні підходи до пошуку корінних причин інцидентів дуже відрізняються від наших традиційних підходів до розслідування нещасних випадків. Причина збою – не в людині, а в недосконалій системі. Як виявити слабку ланку, встановити справжню причину інциденту та джерело небезпеки? Про це читайте в журналі у 2022 році.

Чого хоче інженер з охорони праці? Ні, ми не плануємо читати думки інженерів, як це робив головний герой фільму «Чого хочуть жінки?». Ми запитуємо про це в них прямо. І відразу задовольняємо попит і шукаємо відповіді на актуальні запитання. Офіційні відповіді та роз’яснення від органів влади, думки незалежних експертів і фахівців нашого журналу, поради, що робити в тій чи іншій ситуації, від ваших колег та однодумців. Звертайтесь, і ми обов’язково знайдемо шляхи вирішення ваших проблемних питань. Будьте з нами у 2022 році!


АКЦІЯ! Передплати журнал на 2022 рік українську друковану або електронну версію на 2022 рік та отримай у подарунок повний доступ до КАБІНЕТУ ОХОРОНИ ПРАЦІ протягом трьох місяців

  • Журнал «Охорона праці» та додаток «На допомогу спеціалісту з охорони праці» друкована українська версія на 2022 рік -  4740 грн.  + ПОДАРУНОК
  • Журнал «Охорона праці» та додаток «На допомогу спеціалісту з охорони праці» друкована російська версія на 2022 рік- . 4800 грн.
  • Журнал «Охорона праці» та додаток «На допомогу спеціалісту з охорони праці» електронна версія (двома мовами у комплекті) на 2022 рік - 4080 грн. + ПОДАРУНОК

Акція діє до 1 січня 

Отримати подарунок 

Передплатити 6 місяців


Отримуйте максимальну підтримку з питань безпеки праці у зручному для Вас форматі, заощаджуйте та отримуйте подарунки

Ви можете придбати Журнал "Охорона праці" у комплектах та отримати 20% та 25% знижки на комплекти

  • Журнал «Охорона праці» друкована версія +  Журнал «Охорона праці» електронна версія (-20%) + ПОДАРУНОК- 2 ЖУРНАЛИ РЕЄСТРАЦІЙ на вибір
  • Журнал «Охорона праці» друкована версія КАБІНЕТ ОХОРОНИ ПРАЦІ (-20%) + ПОДАРУНОК - 2 ЖУРНАЛИ РЕЄСТРАЦІЙ на вибір
  • Журнал «Охорона праці» електронна версія + КАБІНЕТ ОХОРОНИ ПРАЦІ (-20%) + ПОДАРУНОК - 2 ЖУРНАЛИ РЕЄСТРАЦІЙ на вибір
  • Журнал «Охорона праці» друкована версія +  Журнал «Охорона праці» електронна версія + КАБІНЕТ ОХОРОНИ ПРАЦІ (-25%) + ПОДАРУНОК - флешка 32 Gb 

Обрати комплект

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»