Редакція журналу «Охорона праці»

Черкаська область: 10 переможців

26.03.2021

В Управлінні Держпраці у Черкаській області визначено переможців регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей».

Журі у складі начальника Управління Держпраці у Черкаській області Олени Лазарєвої, голови Федерації профспілок Черкаської області Петра Шевченка, директора ДП «Черкаський експертно-технічний центр Держпраці» Сергія Бондаренка, в.о. начальника Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області Романа Момота, директора Департаменту охорони праці ПАТ «АЗОТ» Любові Зінченко, директора з охорони праці та пожежної безпеки ПАТ «Черкасиобленерго» Анатолія Гончаренка, провідного інженера з пожежної безпеки  та промислової екології ПАТ «Черкасигаз» Олександра Воєводи, заступника директора з культурно-масової, інформаційної та науково-методичної роботи Черкаського міського Будинку культури імені Івана Кулика Марини Вергун визначило 10 авторів найкращих малюнків з 522 робіт, що надійшли на конкурс цьогоріч.

Члени журі відмічають натхненну роботу вчителів Черкаської гімназії № 9 ім. О. Луценка, Драбівської дитячої школи мистецтв, Комунального закладу «Червонослобідська дитяча музична школа» Червонослобідської сільської ради, Черкаської спеціалізованої школи № 18 ім. В. Чорновола, Тальнівського будинку дітей та юнацтва, Міського будинку дитячої та юнацької творчості м. Умань, Черкаської дитячої школи мистецтв. Юні художники, що навчаються у цих закладах, найактивніше брали участь у конкурсі малюнка, всебічно вивчили питання охорони праці різних галузей, багатогранно підійшли до розуміння безпеки праці на роботі і у побуті.

Як зазначила голова журі, начальник Управління Держпраці у Черкаській області Олена Лазарєва, у 2021 році на розгляд журі надійшло багато малюнків з тематики запобігання COVID-19. До участі у спеціальній номінації «Використання засобів індивідуального захисту органів дихання під час проведення гірничих робіт» надійшло 14 малюнків.

Журі розподілило І, ІІ, ІІІ призові місця у кожній віковій категорії, визначило авторів, малюнки яких найбільш мотивують до дотримання безпечних методів роботи, дотримання вимог охорони праці, застосування засобів індивідуального захисту.

Вікова група 6-10 років:

  • І місце – Пелих Олександр, 8 років, м. Сміла.
  • ІІ місце – Федорюк Давид, 9 років,  смт Драбів.
  • ІІІ місце – Олійник Юлія, 9 років, м. Черкаси.

Вікова група 11-14 років:

  • І місце – Малобенська Олександра, 12 років,  смт Буки, Маньківський район.
  • ІІ місце – Мірошніченко Єлизавета, 13 років, с. Левченкове, Драбівський район.
  • ІІІ місце – Чорний Павло, 12 років,  смт Маньківка.
  • ІІІ місце – Третяк Роман, 13 років,  м. Сміла.

Вікова група 15-17 років:

  • І місце – Кутова Марія, 15 років, м. Черкаси.
  • ІІ місце – Перехрест Олександр, 15 років,  смт Драбів.
  • ІІІ місце – Ігнатій Катерина, 15 років,  м. Золотоноша.

Використано матеріал 

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»