Редакція журналу «Охорона праці»

17 вересня – День працівника лісу

17.09.2023

У професійне свято вітаємо працівників лісу, які піклуються про лісові багатства України, роблять вагомий внесок у захист та поліпшення стану довкілля, своєю працею і турботою сприяють збереженню та примноженню біорізноманіття, забезпечують потреби суспільства в лісовій продукції.

Ліси – це безцінний дар, справжній, живий скарб нашої землі та надійний екологічний щит, який захищає природу і здоров’я людини. Охорона лісу – високе покликання працівників лісового господарства.

На сьогодні лісівники України стикаються з особливими викликами, що постали унаслідок дій російських окупантів. Лісові пожежі, вирубування лісів для військових потреб, забруднення вибухонебезпечними предметами значних територій лісових угідь – це жахливі наслідки війни. Бойові дії призводять до руйнування лісових екосистем, лісової інфраструктури. Це все не тільки спричиняє катастрофічні екологічні проблеми, але й загрожує безпеці та діяльності працівників лісу.

Висловлюємо глибоку вдячність і повагу працівникам лісових господарств за вашу важливу роботу й неоціненний внесок у збереження та відновлення лісового ресурсу, за невтомність і самовідданість у цей важкий час. Ваша праця нині набула особливої ваги, адже ви не лише дбаєте про ліси, ви в умовах війни та небезпеки допомагаєте зберегти цінну природну спадщину для прийдешніх поколінь.

Мирного неба вам, здоров’я, щастя, безпечної праці, добра та достатку.

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»