Редакція журналу «Охорона праці»

22 червня – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

22.06.2022

День початку війни трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів людей. У цей день ми згадуємо тих, чиє життя яких обірвала Друга світова, тих, хто загинув на полі бою, кого нацисти замучили в концентраційних таборах. Ми вшановуємо фронтовиків, трудівників тилу, вдів і дітей війни, усіх тих, хто день за днем наближав Перемогу.

Для України Друга світова війна – національна трагедія, під час якої наша країна зазнала найбільших втрат серед усіх країн світу. Загалом це 8–10 млн людей. Матеріальні збитки становили 285 млрд тогочасних рублів. Унаслідок бойових дій постраждало понад 700 міст і містечок, 28 тис. сіл.

За кілька місяців бойових дій територія України була повністю завойована. Мільйони людей опинилися в окупації. У зруйнованих війною селах, містах і містечках залишалися матері, дружини з малими дітьми, переважна більшість яких незабаром ставали вдовами, а діти – сиротами. На них чекали тяжкі випробування повоєнних років.

Сьогодні ми вшановуємо жертв не тільки тих далеких літ, а й жертв того жаху, що зараз коїться в нашій країні. Знову сини та доньки українського народу, виявляючи нечуваний героїзм та єднання в жорстоких боях, зі зброєю в руках боронять рідну землю від агресора, захищають територіальну цілісність і незалежність України, нашу свободу, наше майбутнє.

Ми пам’ятаємо і низько схиляємо голови перед невинними жертвами, яких забрала війна, і ніколи не забудемо про подвиги наших захисників.

Честь і слава героям! Вічна і світла пам’ять загиблим!

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»