Редакція журналу «Охорона праці»

4 червня – День Святої Трійці

04.06.2023

Це одне з головних християнських свят також називають Днем пришестя Святого Духа, або П’ятидесятницею. Згідно з Біблією Бог – єдність Отця, Сина і Святого Духа. Зі Святої Трійці й походить назва свята. Давніша назва дня Святої Трійці – Зелені свята.

За переказами, саме на 50-й день після воскресіння Господнього перед апостолами з’явився Святий Дух. Тоді учні Христові отримали дар зцілення, а також опанували багато мов, щоб поширювати християнську віру світом.

Символами цього свята є гілочки берези та інша зелень. Після освячення ними прикрашають церкви та житла. Християни вірять, що така традиція ніби запрошує в будинок добробут, мир та злагоду.

Для прикрашання храмів і будинків у Клечальну неділю традиційно використовують гілки дерев, трави: любисток, чебрець, м’яту, полин. Береза є головною рослиною, оскільки саме її гілки символізують Святого Духа. Травою встелюють підлогу, а квіти та гілки використовують для обрамлення ікон. Усі ці рослини можна було освятити й використовувати їх як оберіг від усього зла.

Нехай же в цей благодатний день ваші серця наповняться добром, любов’ю й милосердям, і разом зі свіжою зеленню у ваші домівки ввійде радість, спокій і Божа благодать. Нехай Свято Трійці зміцнить вашу віру, додасть сил і об’єднає для нових звершень і добрих справ. Міцного здоров’я всім, злагоди та добробуту в родинах, а нашій державі – єдності, миру і благополуччя! Зі святом!

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»