Фандєєв Олександр

Держстат працюватиме як сучасна IT-компанія

07.12.2023

Представники бізнесу, громадськості та державних органів тестують новий портал Держ­стату, що має стати зручним інформаційним сервісом з простою і зрозумілою логікою для користувача. «Цифровізуємо Держстат – запустили закрите тестування нового порталу статистики. Якісні дані – основа для ухвалення ефективних рішень. Працюємо над реформою, щоб Держстат став зручним інформаційним сервісом як для суспільства, так і для держслужбовців», – написав у Telegram міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Він розповів про переваги оновленого порталу. Так, інформація зберігається в єдиній системі, а не окремих файлах, що дає змогу переглядати статистику в зручному форматі та працювати з нею, не завантажуючи на власний комп’ютер купу файлів.

Є «Банк даних», щоб працювати з інформацією у форматі графіків і таблиць. Основні статистичні показники відображаються у вигляді дашбордів, що допоможе відстежувати їх в динаміці. Тут міститься календар оприлюднення інформації та графік подання звітності, щоб відстежувати релізи та планувати звітування. Отже, новий портал Держстату допоможе користувачам легко знаходили потрібні дані, швидко та зручно аналізувати й поширювати інформацію, а владі – ухвалювати дієві рішення з якісною інформацією.

За матеріалами ЗМІ

Журналіст Фандєєв Олександр