Матвійчук Дмитро

Дорогі українці! Об’єднуймо зусилля заради перемоги!

09.03.2022

 

Жорстока, нічим не виправдана агресія Росії ввірвалась у наше мирне життя. Зламала плани, убиває дітей, множить сиріт, руйнує інфраструктуру, школи, лікарні, житло. Війна, евакуація, гуманітарна допомога, блокпости, ракетні удари, танки, байрактари, повітряна тривога – слова, які заповнили наш повсякденний лексикон. Тепер найкращою новиною для кожного стало на ранок чути живими рідних і близьких людей, а основним обов’язком кожного громадянина – зі зброєю в руках боронити Вітчизну, допомагати ЗСУ, вивозити дітей у безпечні місця чи ховати їх у підвалах від обстрілів, допомагати ближнім, ставати до лав тероборони чи волонтерства, відновлювати життєдіяльність міст та сіл.

Журнал «Охорона праці» змушений змінити формат своєї роботи. Збираємо інформацію про героїзм наших громадян, надаємо посильну допомогу армії та волонтерам. Нині не маємо змоги надрукувати черговий, березневий номер. Однак використовуємо інші доступні нам можливості комунікації, щоб поширювати важливу сьогодні правдиву інформацію. Читайте наші матеріали на сторінці у фейсбуці чи на офіційному вебсайті http://ohoronapraci.kiev.ua/.

Нині небезпеки та ризики на виробництві, з якими зазвичай мали справу працеохоронці в мирному житті, тьмяніють, виглядають дріб’язковими, адже підступний, зомбований і заляканий ворог прийшов з одною метою – убити, знищити. Про це говорять моторошні кадри відео, фото, якими переповнені соцмережі. Україна та ввесь світ уперше стикнулися з ядерним тероризмом. Ворог захопив Чорнобильську та Запорізьку АЕС, утримує в заручниках працівників цих підприємств, через що виникла загроза масштабної екологічної катастрофи.

Заради перемоги, захисту держави Україна змушена свідомо посилати на смерть своїх найкращих синів і дочок. Під кулями та бомбами працівники різних галузей і професій забезпечують розбиті населені пункти зв’язком, електроенергією, теплом, водою, продуктами харчування, рятують поранених і самі гинуть. Виходять на мітинги-протести, стають без зброї проти оскаженілих орків і перемагають ворога своїм патріотизмом і силою духу. Наші міста-герої Волноваха, Гостомель, Маріуполь, Харків, Херсон, Чернігів вписують сторінки масового героїзму та мужності українського народу. Закони, нормативи, на жаль, перестають працювати. Мірилом усього є людська гідність, совість. Сьогодні важливо уникати панічних настроїв, бути морально стійкими, учитися виживати за нових умов, не піддаватися на провокації підступного ворога. Ховатися від обстрілів та бомбардувань, виживати в завалах, надавати домедичну допомогу, підтримувати одне одного, а головне – вірити в ПЕРЕМОГУ і знаходити своє місце у всенародному спротиві варварству ХХІ століття. Загострене почуття постійної небезпеки притуплює природне реагування на неї, виробляє нові якості психіки й розуму. Але про це будемо говорити вже після нашої Перемоги.

Журнал «Охорона праці» у ці критичні для існування держави дні буде виконувати свою місію. На наших інтернет-ресурсах читайте актуальну інформацію, рекомендації та консультації фахівців, які, сподіваюся, комусь стануть у пригоді. Публікуємо також матеріали, які потрібні будуть у період відбудови України. Тому що щиро віримо в це.

Героїзм українців увійде у світову історію, а перемога обов’язково буде за нами. СЛАВА УКРАЇНІ!

Головний редактор Матвійчук Дмитро