Федоренко Микола

Кодекси усталеної практики для метрополітену

14.03.2023

Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» прийняло кодекси усталеної практики для метрополітену.

Вони набрали чинності з 01.12.2022.

  • КОДЕКС 3-1:2022 «Метрополітени. Частина 1. Проєктування», який встановлює вимоги до проєктування нових об’єктів, капітального ремонту, реконструкції та технічного переоснащення наявних ліній, окремих споруд та пристроїв метрополітену, а також не поширюється на підземні ділянки швидкісного трамваю та інші види підземного транспорту, пов’язані з перевезенням пасажирів.
  • КОДЕКС 3-2:2022 «Метрополітени. Частина 2. Будування», який встановлює вимоги до будування нових, капітального ремонтування, реконструювання й технічного переоснащення наявних ліній, окремих споруд та пристроїв метрополітену та будування додаткових об’єктів метрополітену спеціального призначення, а також не поширюється на будування підземних ділянок швидкісного трамваю та інших видів підземного транспорту.
  • КОДЕКС 3-2:2022 «Метрополітени. Частина 3. Інженерні вишукування»  установлює вимоги до переліку та обсягів вишукувальних робіт, які виконують для забезпечення проєктування та будування нових і реконструювання наявних ліній та окремих споруд метрополітенів, а також для ремонтування й підсилення будівельних конструкцій метрополітену для відновлення чи збільшення їх несної спроможності й експлуатаційної придатності, а також не поширюється на підземні об’єкти спеціальної призначеності, які проєктують та будують у загальному комплексі з об’єктами метрополітену.
Автор Федоренко Микола