Фандєєв Олександр

Конкурс був, є і буде!

12.04.2024

Завершився регіональний тур XIII Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей – 2024». У його орбіту залучені не лише юні художники, а також їхні батьки, вчителі, друзі, освітяни і співробітники профспілок, за сприяння яких проводиться регіональний етап конкурсу, водії, працівники пошти, які доставляють малюнки за адресами.

Посилки з малюнками надходили з усіх областей України, з окупованих територій, з країн Європи. Величезну кількість поштових відправлень щодня отримувала редакція журналу. Ми розподілили конкурсні роботи відповідно до вікових груп учасників, комплектували, документально оформляли, підготували до огляду журі, і водночас, як бонус, першими відкривали для себе креативність авторів малюнків, їхні творчі ідеї, думки, бачення світу. Роботи з малюнками, напруженої, вдумливої, уважної, кропіткої, справді багато. Проте усі, хто долучився до неї, знають і вірять, що енергія конкурсу трансформується у краще сьогодення і майбутнє безпеки праці і здоров’я в Україні.

Як слушно помітив Антоніу Сантуш, менеджер проєкту ЄС-МОП у 2019–2021 роках, конкурс дитячого малюнка, неупереджене й відверте бачення дітьми проблемних питань у сфері БЗР, базових вимог безпеки, їхнє звернення через творчість до дорослих – це найбільш ефективний спосіб зробити працю в Україні більш безпечною і здоровою.

Цього року наш конкурс як значущий соціальний проєкт підтримала Федерація профспілок України на чолі з Григорієм Осовим, і, зокрема, Профспілка працівників освіти і науки України. Сприяли поширенню інформації про конкурс Міністерство освіти та науки України, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації. Тож конкурс був, є і буде! Ба більше, за його результатами ми плануємо вперше провести віртуальну виставку найкращих дитячих малюнків, аби поширювати культуру та ідеологію БЗР країною і світом.

До фінальної частини конкурсу, до оголошення і нагородження переможців, а також приємних сюрпризів, які приготувала редакція журналу та спонсори проєкту для юних митців, залишається небагато часу. Запрошуємо долучатись до нього у якості спонсорів соціально відповідальний бізнес та бажаємо удачі, успіху і перемог усім його учасникам!

Найближчими днями ви отримаєте повну інформацію про всіх переможців напівфіналу та зможете насолодитись їх роботами. Тож слідкуйте за нашими повідомленнями на інтернет-ресурсах журналу.

Журналіст Фандєєв Олександр