Редакція журналу «Охорона праці»

OIRA: оцінка ризиків під час виконання сільськогосподарських робіт

31.08.2022

В КАБІНЕТІ ОХОРОНИ ПРАЦІ  розміщено чергову новинку від OiRA

В КАБІНЕТІ ОХОРОНИ ПРАЦІ  розміщено чергову новинку від OiRA – інтернет-ресурсу ЄС, на якому публікуються методичні матеріали з оцінки ризиків для малого та середнього бізнесу країн ЄС.

Цього разу ми переклали та адаптували для користувачів КАБІНЕТУ документ про найпоширеніші небезпеки та ризики під час робіт на сільськогосподарському підприємстві.

Користуючись ним як шаблоном, ви можете визначити шкідливі виробничі чинники та ризики на вашому сільгосппідприємстві й передбачити відповідні заходи профілактики.

Тут охоплено всі або майже всі види робіт, які виконують малі та середні фермерські господарства:

  • робота на відкритих територіях,
  • на складах,
  • у сортувальних та пакувальних приміщеннях,
  • у теплицях,
  • у садах,
  • на посівних полях,
  • а також все про поводження з тваринами тощо.

Окремі розділи присвячені утриманню будинків та територій, безпечній експлуатації електроустановок, роботі в замкнутих просторах, експлуатації виробничого обладнання та сільськогосподарської техніки, поводженню з небезпечними речовинами.

Також розглянуто питання психосоціальних ризиків.

Якщо на вашому підприємстві є інші небезпеки та ризики, які ви виявили, обов’язково внесіть їх додатково в цю оцінку ризиків. Це підвищить ефективність проведення оцінки та знизить імовірність виробничого травматизму на вашому підприємстві.

Дбаймо про безпеку разом!

Читати документ

УВАГА! Щоб потрапити за посиланням до документу - попередньо АВТОРИЗУЙТЕСЯ В КАБІНЕТІ ОХОРОНИ ПРАЦІ

Якщо документ за посиланням НЕ відкривається, то, напевне, Ви НЕ здійснили авторизацію у КАБІНЕТІ ОХОРОНИ ПРАЦІ. Натисніть у правому верхньому куті або нижче під цим текстом кнопку КАБІНЕТ ОХОРОНИ ПРАЦІ та здійсніть вхід зі своїм логіном та паролем.


Ви ще не передплачуєте КАБІНЕТ ОХОРОНИ ПРАЦІ? То вже пора :)

Передплатити

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»